Феноменальна авторська винагорода за твори Президента

19 квітня, 2012

Як ми й очікували, декларація рекордних сум роялті Президентом Віктором Януковичем не залишила байдужими мас-медіа та громадськість.

За повідомленнями преси, на думку багатьох українських письменників, серед яких Ірена Роздобудько, Андрій Кокотюха, та Василь Шкляр, сплачена пану Януковичу винагорода виглядає вкрай сумнівною.

Письменники і книговидавці брати Капранови заявили в ефірі телеканалу ТВі, що середній розмір авторської винагороди в Україні становить 5-10% відсотків від ціни книжки. За інформацією видавців, у 2010 році на закупівлю книжок для бібліотек всієї країни було передбачено 15 мільйонів гривень, що становить меншу суму, аніж винагорода Президенту Януковичу за публікацію його творів.

Після деяких спроб політиків з табору Президента пояснити феноменальні надходження від авторських прав, повідомлення зробила також його прес-служба. В ньому мова йде про те, що усі отримані від реалізації авторських прав кошти пан Янукович планує спрямувати на доброчинність.

Також стало відомо, що у договорі з видавництвом “Новий світ” відсутні зобов’язання з боку пана Януковича щодо кількості книг, які він планує передати видавництву для друку, їх обсягу та термінів подання.