Комерційна таємниця на підприємстві

14 березня, 2017

Видання Економічна Правда опублікувало статтю Марії Коваль “Якщо у вас вкрали технології”, про небезпеку викрадення комерційної таємниці працівниками підприємства.

Стаття аналізує правову ситуацію довкола судового спору між Waymo (дочірня компанія Google) та Uber щодо технології LiDAR, яка відповідає за самопозиціонування автомобіля на дорозі для забзпечення автоматизованого управління автомобілями.

Автор звертає увагу, що для того щоб довести викрадення комерційної таємниці, насамперед, необхідно довести, що така інформація надійно захищалася від стороннього доступу технічними засобами, на кшталт кодування, обмеження доступу користувачів, захист від копіювання, відслідковування несанкціонованого доступу чи копіювання, і т.п.

Також, автор закликає українські компанії приділяти більшу увагу режиму охорони комерційної таємниці на підприємстві через укладання відповідних договорів з працівниками, та прийняття положення про комерційну таємницю, яким регламентувати поводження з інформацією, яка становить комерційну цінність.