Зловживання патентним захистом з метою приховування можливої корупції

13 грудня, 2017

У сюжеті програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” оприлюднено тривожну інформацію про зловживання патентним захистом в Україні з метою приховування можливої корупційної схеми.

За інформацією, розлідуваною журналістами, радник мера Києва Олексій Кривопішин отримує 251 тисячу гривень на рік від КП “Київпастранс” за патент кільцевої електрички.

Кривопішин – учасник низки корупційних скандалів, екс-очільник “Південно-Західної залізниці” – отримує винагороду за “корисну модель” руху електрички по колу!?

У 2017 році КП “Київпастранс” та радник мера уклали договір на виключне використання цієї корисної моделі, патент на яку дійсний до 2022 року. “Київпастранс” не робив спроб оскаржити цей патент в “Укрпатенті”, чи суді.

Більш того, аби збільшити пасажиропотік електрички, КМДА планує запустити транспортний проект “Трамтрейн” – трамвай, який би сполучався з електричкою та заїжджав до великих житлових масивів. Ця “корисна модель” вже також зареєстрована у червні 2017 року тим же Олексієм Кривопішиним.