“Київстар” розкритикував закон “Колесніченка-Олійника”

16 січня, 2014

Представники оператора стільникового зв’язку “Київстар” розкритикували законопроект №3879 депутатів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника, який ввійшов до пакету, так званих, “диктаторських” законів, ухвалених парламентом.

Новим законом запроваджується ліцензування послуг доступу до інтернету, що на гадку представників оператора, несе додаткові організаційні та фінансові навантаження для учасників комунікаційного ринку й суперечить курсу на лібералізацію та дерегуляцію економіки.

Тривогу викликають також новації, які запроваджують механізм обмеження доступу до веб-ресурсів в позасудовому порядку. НКРЗІ за законом отримує повноваження блокувати ресурси на підставі висновку експерта, а оператори й провайдери телекомунікацій зобов`язуються на підставі рішення комісії здійснювати обмеження доступу абонентів до вказаних ресурсів.

Незрозумілими з точки зору доцільності виявились й положення закону стосовно ідентифікації кінцевого обладнання абонента в мережі, позаяк, на думку представників оператора, у чинному законодавстві в абонента є вибір способу своєї ідентифікації під час укладення договору з оператором, зокрема через надання паспортних даних.