Вражаючий ріст європейського ринку мобільних застосунків

14 лютого, 2014

Єврокомісія опублікувала результати дослідження європейського ринку застосунків для мобільних пристроїв, проведеного аналітиками медіа-компанії GIGAOM та університетом NUI Galway.

За зібраними статистисними даними в 2013 році європейські розробниким мобільних застосунків отримали доходи в розмірі 17.5 млрд. Євро. З них 6 млрд. Євро надійшло від продажу самих застосунків та комісійних з покупок у всемережжі, здійснених завдяки застосункам, а також 11,5 млрд. від послуг із програмної розробки для інших компаній, які створюють застосунки для просування свого бізнесу у всемережжі.

В дослідженні стверджується, що станом на сьогодні на ринку мобільних застосунків працює близько мільйона розробників та ще 800 тис. фахівців з маркетингу та інших супутніх галузей. Очікується, що до 2018 року ці цифри зростуть до 2,7 млн. та 2.1 млн. осіб відповідно.

На думку аналітиків, об`єм сектору мобільних застосунків сягне 63 млн. Євро в наступні 5 років.

eurapp.infographic

Втім, не усе так безхмарно: європейські компанії програють у змаганні щодо розміру зарплат американським конкурентам, ринок відчуває кадровий голод, рівень освіти значного відсотка розробників не відповідає вимогам ринку, в третини розробників-початківців відсутні навики ведення підприємницької справи.

Аби сприяти розвитку сектору мобільних застосунків Єврокомісія обіцяє зосередитись на програмах створення нових робочих місць, покращенні якості шкільної освіти, та реформуванні телекомунікаційного ринку.