Google змінює умови користування своїми послугами

1 березня, 2012

Від сьогодні Google запроваджує нові єдині умови приватності для користувачів своїх сервісів, які зроблять їх реєстраційні дані та веб-історію доступними для усіх сервісів інтернет-гіганта.

Ці зміни викликали хвилю занепокоєння власників облікових записів на потугах Google з приводу можливостей компанії стежити за їх активністю у всемережжі, тому інтернет заполонили поради стосовно того, як видалити веб-історію облікових записів та припинити її зберігання в подальшому.

Очевидно, паніка викликана не цілком точним розумінням нововведень, позаяк відмова від зберігання веб-історії не означатиме зовсім, що користувачі зможуть уникнути рекламних повідомлень на сервісах Google. Веб-історія – це інструмент, який дозволяє пошукачу більш точно подавати рекламу за інтересами користувачів, тобто, замість випадкової реклами, користувачі отримують персоналізовані рекламні повідомлення.

Також, зрозуміло, що уся бізнес модель безкоштовного надання послуг Google базується на отриманні прибутків з продажу реклами, тож, в кінцевому рахунку, питання перед користувачами стоїть досить просто: “отримувати рекламу чи платити за послуги?”. Навляд, чи в когось є сумніви з приводу відповіді.