Європейські фестивалі погодили стандартний договір з артистами

30 травня, 2012

Ряд учасників асоціації європейських фестивалів YOUROPE, до якої належать близько 80 фестивалів, погодили стандартний договір з артистами на цьогорічний фестивальний сезон.

Головною причиною такої ініціативи стало те, що менеджмент фестивалів часто не спроможний виконати усі складні й детальні умови, які прописують виконавці у своїх контрактах. Зважаючи, на чисельні ризики, як демонструють прикрі випадки з досвіду проведення фестивалів в останні роки, з якими необхідно впоратись організаторам подій, менеджмент фестивалів зацікавлений вирівняти правове поле для усіх сторін співпраці й не витрачати зайвого часу на непередбачувані забаганки зірок, що надсилають побутові виряди в останнього хвилину.

Умови стандартного договору, які запроваджуються як базові для співпраці з музичними виконавцями, передбачають форс-мажорні обставини, скасування концертної події, страхування, питання безпеки, використання піротехніки й лазерів, обмеження шуму, та умови здійснення оплати.

До ініціативи вже приєднались фестивалі: Melt! (Німеччина), Sziget (Угорщина), Exit (Сербія), Opener (Польща), Woodsrock (Польща), Rockwave (Греція), Open Air St Gallen (Швейцарія), The Montreux Jazz Festival (Швейцарія), Oya Festival (Норвегія), Italia Love Wave (Італія), One Love Festival (Туреччина), та Dia de la Music (Іспанія).