BitTorrent запроваджує нову бізнес-модель для легалізації файлообміну

18 серпня, 2012

Нещодавно, веб-портал BitTorrent.com запустив нову інціативу, яка переслідує мету зробити поширення цифрової музики прибутковим для виконавців та корисним для меломанів.

Користувачам пропонується завантажити оберемок, який включає безкоштовні записи музикантів та програмне забезпечення рекламного спонсора сервісу. За кожним разом, коли користувачі завантажують програмний продукт спонсора, він виплочує як музиканту так і компанії BitTorrent винагороду.

Першим музикантом, який погодився провести такий експеримент, став електронник DJ Shadow, який підготував для фанів екслюзивну підбірку музичних матеріалів.

Цей проект відображає нову бізнес модель, яку творці BitTorrent намагаються запровадити, для забезпечення взаємовигідного функціонування файлообміну як для компанії і користувачів, так і для музичної і кіноіндрустрії.

Очевидно, ця спроба легалізувати діяльність і відкинути трабиційні обвинувачення в порушенні авторських прав не в останню чергу пов’язана із широкою антипіратською компанією, яка протікає у світі.